Ondernemer
Vanaf 2000 ben ik zelfstandig ondernemer. Toen begonnen we met een aantal partners het succesvolle bedrijf Station to Station, wat binnen een paar jaar uitgegroeide tot één van de grootste aanbieders van ICT aan het basisonderwijs. Na 6 jaar heb ik me teruggetrokken uit deze onderneming en mijn eigen bedrijf In Tune gestart, waar ik sindsdien met veel plezier mee aan de weg timmer.

Mijn achtergrond
Als kind was ik al gefascineerd door muziek en geluid. Altijd naar de radio en lp’s luisteren, programma’s opnemen, hoorspelen maken, oude radio’s uit elkaar halen.
Later kwam daar de muziek bij. Vanaf de middelbare school zing en speel ik diverse instrumenten in bandjes, schrijf ik songs en muziek en werk mee aan muziek projecten.
Mijn hoofdinstrument is gitaar, maar kan ook op mondharmonica, percussie en drums uit de voeten en heb ik verschillende muziek opleidingen, cursussen en workshops gevolgd, onder meer bij De Djam en Buitenkunst.

Geluidstechniek
Vanuit de liefde voor muziek ontstond ook de interesse voor de geluidstechniek. In de oefenruimte maakte ik vaak opnames op cassette, en hoewel dit soms wel aardig klonk, wilde ik graag meer weten over hoe je goede opnames maakt.
Om daar achter te komen heb ik de opleiding voor Sound engineer gevolgd aan de SAE (School for Audio engineering, Amsterdam) en ben ik het daarna in de praktijk gaan leren. In het begin vooral de live en installatie techniek, gaandeweg heb ik steeds meer kunnen investeren in goede microfoons en apparatuur en ben ik me op het opnemen en sounddesign gaan richten.

Webdesign
Met het bouwen van websites ben ik zo’n 20 jaar geleden gestart, naast mijn toenmalige werk als ICT support medewerker bij TAS. Begonnen dus in het internet 1.0 tijdperk, websites maken met HTML en tabellen, en animaties in Flash.  Met de start van Station to Station kreeg het webdesign een steeds professioneler karakter. Inmiddels werk ik sinds een aantal jaar vooral met WordPress met incidentele uitstapjes naar andere CMS systemen zoals Opencart, Joomla en het Bootstrap framework.

Bekijk mijn CV